HTML

Tollforgató

Aktuális politikai jegyzetek, szépirodalmi művek és kritikai megjegyzések. Az alábbi írások mindegyike a szerző, SNEÉ PÉTER szellemi tulajdona.

2012.04.30. 07:50 Sneé Péter

fragmentum

 

 

            Ezrekkel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly. Hivatalos vélekedés szerint a népesség fogyása a ludas ebben, közkeletű fölfogás szerint azonban a képzés „ingyenességének” fölszámolása okolható miatta. Aki csak teheti, külföldön tanul tovább, a legjobbak tehát vagy elhagyják az országot, vagy kényszerűen letesznek elméjük csiszolásáról. Az újabb emigrációs hullámmal persze – a kincstári optimizmus dacára - ismét hazánk rövidül meg.  

 

*

 

            A tudatlanság gyanakvásával meredsz a számítógép képernyőjére: vajon miért nem jelentkezhetsz be kommenteléshez? Hiába kísérletezel, makacsul visszautasít a program. Ördögi találmány – ismételnéd a vén ostobák mentegetődzését, ha nem élne benned némi gyanakvás a szisztéma iránt -, talán mégsem egyedül benned a hiba! Kortársaid elszoktak a névhasználatától, és úgy programozzák gépeiket, hogy tévedésként kezelje az ilyen belépéseket.

 

*

 

            Különösebb reményt nem táplálhatsz hazád jövőjét illetően, a második világháború vége óta valamennyi politikai csoportosulás a tönkretételén szorgoskodik. Szívós munkájuk eredményeként fogy a lakosság, akár az életöröm. Egyéni sikerre, hírre, rangra, névre csupán további rontással tehetnél szert.

 

komment

Címkék: észrevételek kultúra felelőtlenség


süti beállítások módosítása