HTML

Tollforgató

Aktuális politikai jegyzetek, szépirodalmi művek és kritikai megjegyzések. Az alábbi írások mindegyike a szerző, SNEÉ PÉTER szellemi tulajdona.

2012.04.18. 01:33 Sneé Péter

fragmentum

 

 

            Hónapos jegyzet: a megosztott társadalom másik fele is tűntetésre készül, nem tudván, kit támogasson, a kormányt-e, amelyikkel maga is elégedetlen, vagy saját megroskadt önbizalmát? Akármint határoz, döntését politikailag értelmezik. A hatalmon lévők ámokfutásuk támogatásaként könyvelik el, ellenzékük pedig a megtévesztett, buta tömeg önfeladása gyanánt. Ha otthon marad, a tunyasága bűnébe esik. E képtelen helyzetben nincsen mód kielégítő viselkedésre.

 

*

 

            A haldoklók többnyire megbánást tanúsítanak, újságolja az őket támogató alapítvány együgyű alkalmazottja. Az efféle durva egyszerűsítések híján persze csak nehezülne munkája.

 

*

 

            Sajnálod, hogy nem hallathatod hangod a közéleti kérdések tárgyalása során. A gondolkodás sajnos kiment a divatból, helyét a mind szélsőségesebben fogalmazott, kocsmai handabandázás foglalta el. Egy politikai vitában nem az kerekedik felül, aki okosan beszél és helytálló megállapításokat tesz, hanem aki nagyobbat lódít.

 

komment

Címkék: észrevételek megfigyelések helyzetkép


süti beállítások módosítása