HTML

Tollforgató

Aktuális politikai jegyzetek, szépirodalmi művek és kritikai megjegyzések. Az alábbi írások mindegyike a szerző, SNEÉ PÉTER szellemi tulajdona.

2012.04.06. 20:19 Sneé Péter

fragmentum

 

 

            Kifelé lábalunk már a recesszióból – nyilatkozta a kormányfő -, derűlátó jóslatát egy alkatrészüzem felépítésre alapozza akkor, amikor a korábban húzóágazatnak számító autógyártásnak világszerte befellegzett. Mire a gyár fölépül, talán már nem is lesz szükség a munkájára, vagy igencsak korlátozott mértékben.

 

*

 

            A guberálók egymás sarkára hágnak, megkezdődött a lomtalanítás. Többnyire szemét kerül elő, kevés a használható darab, vagy nyersanyagként értékesíthető fém és vas. Második napja strázsálnak az utcán, holott nem éri meg. Egyéb lehetőségük azonban nincs, élni pedig kell.

 

*

 

            Rettenetes fogyatékkal élni! Bármennyire szorgalmasan olvasod is a verstant, mégsem érzékeled a különbséget jambikus és trocheikus között. Ujjadon számolgathatod a szótagokat és lekottázhatod a szokásos jelekkel, vezérlő kalauzod amint félreteszed, süketen meredsz a ritmustalan, néma világba.

 

komment

Címkék: észrevételek ötletek megfigyelések


süti beállítások módosítása