HTML

Tollforgató

Aktuális politikai jegyzetek, szépirodalmi művek és kritikai megjegyzések. Az alábbi írások mindegyike a szerző, SNEÉ PÉTER szellemi tulajdona.

2012.05.02. 08:38 Sneé Péter

fragmentum

 

 

            A Corvinus Egyetem télen hozzájárulást kért angol nyelvű tanóráinak hallgatóitól, majd ötkor becsukta kapuit, a hatalmi szlogenekkel ugyanis, mint „a jövő útja a művelődés” és „az elképzelhető legjobb beruházás a tudás növelése” mégsem fűthettek, világíthattak. A bőkezű reneszánsz uralkodóról elnevezett felsőbb iskola vajon miért kényszerült ilyen szégyenletes kuporgatásra?

 

                                                 *

 

            A kritikus felsőbb kívánalomra csepülné a „hazaáruló” Kertész Ákost, munkáiról azonban mégsem mondhat rosszat azok után, hogy korábban elismeréssel szólt róluk. Ha elválasztja az alkotót alkotásától, nem felelhet a kérdésre: egy író miért ne hangoztathatna bármilyen rossz véleményt kortársairól? Az angoloknál hajdan kifejezetten sikk volt a közönség gyalázása, ami csupán a kontinens túlsó peremvidéken kelt máig irtózatot.

 

*

 

            Négy éve szociális népszavazást rendeztek. A többség úgy döntött, vessék el a tandíjfizetést, amit most aggály nélkül bevezetnek. Ugyanaz érvel mellette, aki korábban ellene. A hatalmi logika erősebb a jellemnél, miként a politikai csoportosulás érdeke is a kormányzott országénál.

komment

Címkék: észrevételek kormányzás helyzetkép


süti beállítások módosítása